Hyundai GP topp

Åpningsstevnet på Bislett

I strålende solskinn, og forhold så tropiske som er mulig å få til på våre nordlige breddegrader, var det en riktig festaften på Bislett stadion.  Flere av Norges beste friidrettsutøvere var samlet, og de store prestasjonene kom tett. Det ble blant annet satt norsk juniorrekord på 400m av Molde-Olymps Sondre Nyvold Lie, og trønderjenta Tonje Angelsen klarte OL-kravet på flott 1.95m! Fra Tjalve stilte mange av våre beste opp, og særlig Margrethe Renstrøm og Mona Holm Solberg viste svært lovende takter!

Alle foto: Eirik Førde

Lengde - kvinner

Aapningstevnet EF 6

I lengdegropa stilte kvinnen som er stolt innehaver av norsk rekord opp. Margrethe Renstrøm hadde kun ett gyldig hopp i torsdagens konkurranse - men dette ene hoppet var til gjengjeld svært solid! 6.60m er kun 8 cm bak hennes egen Norges-rekord, og hennes tredje beste hopp noen sinne. Ett av Margrethes fem døde hopp var kun hårfint over dødgrensa, og ble målt til å være opp mot 6.80... Dette lover veldig godt for sesongen for Søgne-jenta - vi tilltater oss å minne om at kravet til OL i London er på 6.75 m...

Slegge - kvinner

Aapningstevnet EF 2

Den nygifte Mona Holm Solberg ble dessverre ikke avbildet av vår hoff-fotograf under Åpningsstevnet, men som dere ser ut fra bildet over fulgte Norges kastmiljø nøye med fra tribunene.

Slegge-Mona var ikke helt fornøyd med egen innsats i sist helgs kaststevne i Halle, Tyskland, der klubbkamerat Eivind Henriksen satte norsk sleggerekord. På Bislett var hun derimot skikkelig i slaget, og slang slegga hele 69.69 meter ut mot søndre sving! Dette er Monas nest beste kast noen sinne, hun har kun kastet lengre da hun i august 2011 satte norsk og nordisk rekord under NM i Byrkjelo. B-kravet til OL er på 69.00 m, mens A-kravet er på 71.50m. Sak om Mona - med bilde - finner du i Monas sponsor og lokalavis Namdalsavisa. Allerede førstkommende søndag er Mona i aksjon igjen, da i Tyskland igjen.

3000m - menn

Aapningstevnet EF 17

I A-heatet på 3000m var flere sterke norske og utenlandske løpere samlet. Fra Tjalve stilte Hans Kristian Fløystad og Asbjørn Ellefsen Persen. Den svenske haren Albin Johansson satt fart fra start, og Fløystad klamret seg fast i hovedfeltet.

Aapningstevnet EF 18

Det dannet seg raskt en tetgruppe, med SK Vidars Sindre Buraas langt framme, og Tjalves Fløystad på hjul.

Aapningstevnet EF 19

Lengre bak i feltet jobbet Asbjørn Ellefsen Persen godt, 25-åringen som feiret sin fødseldag sist helg ved å bli nordisk mester på 10.000m.

Aapningstevnet EF 20

Buraas løp sterkt inn til ny personlig rekord, 7.53.91! Heatet ble vunnet av britiske Nick McCormack på 7.52.72.

Aapningstevnet EF 21

Grimstad-gutten Hans Kristian Fløystad måtte jobbe hardt siste 500m, men sterk løping resulterte i en fin pers: 8.04.27! Vi gratulerer!

Aapningstevnet EF 22

BSK's Johannes Alnes løp også inn på ny pers; 8.09.33.

Aapningstevnet EF 23

Asbjørn er i god form for tiden, noe kanonetappen opp til Besserud i Holmenkollstafetten var et godt bevis på. På Bislett torsdag kveld ble det personlig rekord på Hamar-herren; 8.12.38! Vi gratulerer :)

800m - menn

A-heatet

Aapningstevnet EF 3

Hele tre 800m-felt ble avviklet på Bislett torsdag kveld. I A-heatet, som var en del av stevnets hoveddel, stilte Stian Flo opp. Flo hadde den dårligste personlige rekorden i feltet på forhånd, og håpet på god drahjelp inn til en bra tid. 

Aapningstevnet EF 4

Flo har på grunn av en trøblete akilles ikke fått kjørt særlig med konkurransefart på bane, og følte seg ikke i toppslag på 800-meteren. Han kom i mål på 1.51.00, og fant lite annen glede ved resultatet enn at det er hans livs beste 800m løpt i mai måned.

Aapningstevnet EF 5

Ull-Kisas Thomas Roth var eneste som fulgte haren Andreas Totsås, og han fikk en forrykende åpning på 51 sekunder. Da haren hoppet ut, måtte Roth gjøre jobben selv. På oppløpssida ble han tatt igjen av resten av feltet og var nummer 5 i mål, men tiden ble fine 1.48.63. Sandnes-fighteren Henrik Ingebrigtsen har vist at han er i superform med å sette norsk rekord på 1500m, og på 800m løp han inn like foran Roth til fin ny pers; 1.48.60.

C-heatet

Aapningstevnet EF 15

I det første av tre 800m-heat, var samtilge fra den spreke juniorkvartetten fra Tjalve påmeldt, altså gutta som tok en flott seier i 4x1500m på stafett-NM på Jessheim sist helg. Det var dog kun to av de fire som stilte til start: Jens-Olaf B. Lingaas og Anders B. Hatlelid fulgte løpet fra tribunen. Lingaas følte behovet for å få trent litt skikkelig etter konkurranser flere helger på rad. Hatlelid har siste uka kjent noe smerter i foten mens han har løpt, og MR-undersøkelse viste en stressreaksjon. Dermed er det eneste riktige å ta en forhåpentligvis kortvarig pause fra løpingen. Vi krysser fingrene for rask bedring!

Aapningstevnet EF 16

Ingen hare var satt opp i feltet, tross at ungdomstrener Eirik Førde hadde stilt nevnte Lingaas til disposisjon. Farten ble dermed ikke altfor høy i starten. Med 600 meter unnagjort rykket 16-årige Anders Sørensen solid fra resten av feltet, og kom først i mål på fine 1.56.89. Ny personlig rekord - den gamle ble satt i fjor og lød på 1.57.33. Vi gratulerer! Den andre Tjalvisten i feltet, Martin Smebye, var ikke like fornøyd etter å ha løpt på 1.59.17.

800m - kvinner

Aapningstevnet EF 12

For kvinner på mellomdistanse var det 1000m som var hovedøvelsen. Her var det på forhånd annonsert at farten ville bli stor, så våre 800m-løpere fant det best å styre unna dét. På 800m stilte fra Tjalve Agnes Erlingsdottir og Christina Toogood. Også Siri Grude var påmeldt, men Klepp-jentå har slitt med knesmerter i det siste og sto over.

Aapningstevnet EF 13

Islandske Agnes løp inn til ny pers på 800m med 2.17.50, tross at hun følte hun stivnet litt for tidlig. Vi kan altså håpe på bedre tider i løpet av sesongen!

Aapningstevnet EF 14

Christina Toogood var med på laget som tok NM-gull på 4x800m i stafett-NM på Jessheim sist helg. På Åpningsstevnet gikk det nok litt rolig første del av løpet, før farten ble skrudd opp. Christina - som er midt i eksamensperioden på Idrettshøyskolen - følte ikke hun fikk tatt seg helt ut i løpet, men kom likefullt inn til sterke 2.13.77. Dette er beste sesongstarten Toogood har hatt, så vi ser lyst på fortsettelsen! Hennes personlige rekord på distansen ble satt under NM på Byrkjelo sist sommer og lyder 2.12.42. 

Lengde - menn

Aapningstevnet EF 1

Her ble Tjalves Vetle Utsi Onstad nest best, med et bestehopp på 7.54m. Vetle hoppet langt og bra, og endte kun 8cm bak hans personlige rekord, satt i fjor! 

1000m - kvinner

Aapningstevnet EF 10

Den norske rekord-holderen på 800m for kvinner, Ingvill Måkestad Bovim, ble omtrent snytt for norsk rekord på 1000m i fjor under fjorårets stevne i Florø. Under årets åpningsstevne angrep hun Randi Langøigjelten Bjørns 1000m-rekord nok en gang.

Aapningstevnet EF 11

I mål kunne en skuffet Måkestad Bovim konstatere at hun med tiden 2.39.65 var 95/100 for seint ute til å ta rekord. I Australia var gleden større da Zoe Buckman løp inn til ny australsk rekord; 2.37.84!

3000m - kvinner

Aapningstevnet EF 8

I 3000m-feltet for kvinner savnet vi vår egen langdistanseløper Kristine Helle, som er ute med en stressreaksjon i foten. 

Aapningstevnet EF 9

På pallen etter endt 3000m sto tre svenske kvinner. Beste norske ble Gulars Ingeborg Kristine Lind, som løp inn på 9.29.95. 

Alle resultatene fra Åpningsstevnet og reportasje finner på Friidrett.no.

Sjekk også ut IK Tjalve på Facebook! Her finner du live-oppdateringer og flere bilder.

 

5

 THF
  
 
Levert av Oriondesign | IK Tjalve, Besøksadresse: Underhaugsveien 1, Oslo | Tlf 22 60 43 40 | mail@tjalve.no