Hyundai GP topp

Det andre stevnet i Hyundai GP-serien ble arrangert på Florø lørdag 2. juni, og under friidrettsfestivalen ble det satt hele tre norske rekorder! Som nevnt i forhåndsomtalen av stevnet var flere Tjalvister denne helga klare for friidrett på Vestlandet.

Liker du film bedre enn tekst og bilder? Sjekk ut videoer fra Florø på YouTube-kanalen TV Tjalve

Slegge

Det er vel ingen overdrivelse å si at Tjalve har Norges beste sleggekastere i stallen - når innehaverne av norsk rekord i øvelsen både for menn og kvinner representerer IK Tjalve! I Florø var både Mona og Eivind på plass.

Floro 1

Før hovedstevnet satte i gang, fikk sleggedamene lov til å boltre seg i Florø. Mona Holm Solberg har med sin nye tilværelse som medlem av Friidrettens Elitegruppe hatt mulighet til å satse for fullt, med mindre jobbing og mer trening og restitusjon. Dette ser ut til å ha god effekt på Kolvereid-jenta, som har hatt en fin åpning av 2012-sesongen. På Åpningsstevnet på Bislett kastet hun sitt nest lengste kast gjennom tidene, med 69.69m. I Florø var vindforholdene som forventet utfordrende, noe også sleggekasterne merket.

Florø02062012 002
Mona rocker i ringen. Foto: Thore-Erik Thoresen, NFIF

Den nygifte fru Solberg kunne forlate Florø etter å ha levert et bestekast på 68.61m, sånn tålig fornøyd! Filmer av Monas kasting, foreviget av John Ertzgaard, kan du se både herher og her!

Floro 6
Eivind fokusert i sleggeringen! Foto: Thore-Erik Thoresen, NFIF

Floro 2

En som var mer enn tålig fornøyd var Eivind Henriksen. Tross tunge bein og en kropp som ikke fungerte optimalt, fikk sleggekasteren fra Bjørndal slengt slegga lengre enn hva noen andre nordmenn har prestert. Og hva betyr det? Jo, selvsagt norsk rekord! Eivinds kast er fanget på film av idrettslig leder John Ertzgaard, sjekk ut YouTube-videoen "Eivind setter norsk rekord"!

Floro 3
Mona Holm Solberg er av de første til å gratulerer. Foto: John Ertzgaard

Floro 4
Ny norsk rekord i slegge, 75.57! Foto: John Ertzgaard

Floro 5

Floro 7
Florø Friidrettsfestival hadde på forhånd annonsert at de som satte norsk rekord ville motta en påskjønnelse. Foto: John Ertzgaard

Floro 8
Det lønner seg å kaste langt! Foto: John Ertzgaard

Floro 9
Beviset på den nye rekorden, forbedring i ekte "Bubka"-stil. Foto: Thore-Erik Thoresen, NFIF

Lengde - kvinner

I lengde var Tjalves spretne unge damer Margrethe Renstrøm og Oda Utsi Onstad klare for dyst.

Florø02062012 030
Margrethe har landet i gropa - men hvorfor er ikke det hvite flagget oppe? Foto: Thore-Erik Thoresen, NFIF

Margrethe Renstrøm hoppet sterkt på åpningsstevnet for en drøy uke siden, med fine 6.60m. (Dette hoppet kan du se film av på YouTube!) Under Florø Friidrettsfestival var som nevnt vinden en utfordring, og kun Renstrøms første hopp ble dømt gyldig, pålydende 6.35m. Med dette vant hun lengdekonkurransen!

Oda Utsi Onstad slet også med å få gyldige hopp. Hun endte på 5. plass i konkurransen, med et hopp på 5,98m. Det var her dog ikke gyldig vind (+2.3). I godkjent vind (+1.7) fikk hun opp et hopp på 5.90m. 

Sjekk ut filmer av hopp av Margrethe, Margrethe igjen, og Oda på YouTube!

Floro 10

Floro 11
Margrethe mottar gratulasjoner som vinner av lengdekonkurransen. Foto: John Ertzgaard.

1500m - menn

Floro 22
Hans Kristian Fløystad måtte gi tapt for Florøs sterke vind, men SK Vidars Sindre Buraas ville han ikke la seg bli slått av. Foto: Thore-Erik Thoresen, NFIF

Tjalves mellomdistanseløper Hans Kristian Fløystad har i år et mål om EM, og en drøm om OL. I Florø satte vinden en stopper for de store tidene, og Grimstad-gutten kom i mål på 3.46.10, ikke helt fornøyd. Hans Kristians personlige rekord på distansen ble satt i juli i fjor og lyder på 3.41.61.

Hele 1500m-løpet i Florø ser du her, fanget på film av idrettslig leder John Ertzgaard!

Floro 12

100 meter

Floro 13

Christian Settemsli Mogstad var beste Tjalve-mann på 100m. I forsøksheatet var det solid motvind, mens finalen gikk i bedre forhold, nærmere bestemt +1.7. 

Floro 14

Christian kom i mål på 10.83.

Floro 15

Floro 16

Alvilde Grønneberg var også med til Florø som siste Tjalvist. Grønneberg er helt ny i sprintgamet, og kom til Tjalve rett fra håndballbanen. 

Floro 17
Under Florø friidrettsfestival satte Grønneberg ny personlig rekord på 100m med 12.19. Foto: John Ertzgaard

Floro 18

IL i BULs Ezinne Okparaebo har trent i USA siste året, og denne treningen har tydeligvis vært suksessfull! I Florø forbedret hun først sin egen norske rekord på 100m - med sterke 11.16. Deretter gikk hun løs på Mona Evjens smått mosegrodde rekord, og slo den med imponerende 23.30 på 200m! Vi gratulerer:)

200m

Floro 19
Henrik Johnsen løp 200m på 22.66 i Florø. Foto: John Ertzgaard

Floro 20
Per Magnus A. Solli på vei ut av blokka. Unggutten fikk tiden 22.03 i B-heatet, og havnet på en 9. plass totalt. Foto: John Ertzgaard

Floro 21
Christian S. Mogstad løp i dagens tredje løp inn til 22.12. Foto: John Ertzgaard 

Foto (hvis ikke annet er presisert): John Ertzgaard

Enda flere videoer ligger ute på YouTube-kanalen TV Tjalve! Check it out :)

Sjekk også ut alle resultatene fra Florø og stevnets hjemmeside. Reportasje finner du på Friidrett.no.

Sjekk også ut IK Tjalve på Facebook! Her finner du live-oppdateringer og flere bilder.

5

 THF

Levert av Oriondesign | IK Tjalve, Besøksadresse: Underhaugsveien 1, Oslo | Tlf 22 60 43 40 | mail@tjalve.no