DL logo

Årets femte Diamond League-stevne ble torsdag kveld arrangert på norsk jord, i Oslos storstue Bislett Stadion. Været var deilig, tribunene smekkfulle, og på banen foregikk stor, stor idrett. Bislett Games 2012 vil bli husket som en fantastisk kveld!

Oppdatert med flere bilder fredag kveld...

Alle foto: Eirik Førde

Lightning Bolt

BG Forde 6
Jamaicanske Usain Bolt og resten av 100m-feltet i full sprint. Foto: Eirik Førde

Navnet Usain Bolt var på alles lepper. Kom han til å knuse konkurrentene? Ble stevnerekorden slettet? Ville det bli show?

BG Forde 5

Svaret på alle disse spørsmålene ble et rungende Bislett-brøl; JA! For å sitere stevnets strålende speaker; Justin Bieber har ingenting å stille opp med når selveste BOLT er i byen. 

BG Forde 7

Bolt løp sterke 9.79 på 100 meteren. Med dette sikret han seg ledelsen i kampen om diamanten, og han slettet Ato Boldons 11 år gamle stevnerekord (9.88). Årsbeste i verden innehar Bolt selv, med 9.76 fra Roma i slutten av mai. Vi gleder oss allerede stort til OL i London!

Før Bolt og co tok over Bislett ble det arrangert flere nasjonale øvelser. Her fikk flere Tjalvister prøve seg, om enn med varierende suksess.

Nasjonalt heat: 1500m - menn

BG EForde 15
Fløystad og co i farta på 1500m. Foto: Eirik Førde

På 1500m stilte Tjalvisten Hans Kristian Fløystad opp. Grimstad-gutten satser for fullt, og har i år EM som mål. Fristen for å klare kravet er i midten av juni, og Fløystad hadde håpt på stor fart i feltet på Bislett. 

BG Forde 1

BG Forde 3

Hans Kristian følte seg grei underveis, men tredjerunda gikk litt for sakte. 

BG EForde 5

BG Forde 2

I mål var Fløystad nummer åtte, på tida 3.43.21. Dette er sesongbeste, men et par sekunder bak pers og bak EM-kravet, noe som gjorde at Hans Kristian ikke var helt fornøyd. En ny sjanse er like rundt hjørnet, allerede til lørdag løpes det i Watford i England. Heatet ble forøvrig vunnet av Algeries Taoufik Makhloufi på imponerende 3.33.26! Beste norske ble Thomas Solberg Eide på en 6. plass, snaue sekundet foran Fløystad. 

Nasjonalt heat: 800m - menn

BG Forde 8

Stian Flo drømmer i likhet med sin kamerat Fløystad om EM i Helsinki. Etter et noe skuffende løp i Åpningsstevnet håpte Flo å ha mer krutt i beina under Bislett Games. Stian har prestert bra i Diamond League-stevnet før, hans personlige rekord på 800m, 1.49.63, ble satt her i fjor. I år gikk det dessverre ikke like radig.

BG EForde 11

Det gikk absolutt fort i tet, noe vinneren Gareth Warburtons sterke tid 1.44.98 bevitner.

BG EForde 12

Beste norske i heatet ble allerede EM-klare Ådne Svahn Dæhlin på 1.48.05, fulgt av Thomas Roth på ny pers; 1.48.14.

BG EForde 3

Stian lå greit posisjonert da det var 200 meter igjen i ryggen på Thomas Roth, men siste strekket ble tungt og syrepreget, og sluttiden på vår Tjalvist ble 1.50.83. Sesongbeste og tredje beste nordmann, men likevel ikke godt nok. Neste sjanse blir i Göteborg om en uke! 

Diamond League-øvelse: Høyde - kvinner

BG Forde 9

Øyunn Grindem har hatt en trøblete forsesong med lite konkurranser, det var derfor svært gledelig å se henne på plass på banen igjen! Øyunns personlige rekord er 1.90, satt under Norway Games i fjor. Denne gang var tangering av persen utenfor rekkevidde, men hun kom lett over både 1.80 og 1.85. Vi har stor tro på at Øyunn får vist seg fram ved flere anledninger i år, og gleder oss til fortsettelsen!

Vinneren ble amerikanske Chaunte Lowe som hoppet 1.97, med belgiske Tia Hellebaut på andreplass med 1.93.

Diamond League: Diskos - kvinner

BG Forde 10

Tjalves diskosdronning Grete Etholm var endelig ferdig med lærerstreiken, og rakk en dag på jobb før hun skulle "på jobb i buret" på Bislett.

BG EForde 1

Gretes bestekast var på 53.23, og hun havnet dermed på 8. plass. Den norske årsbeste'n er Gretes egen, og lyder 54.99, prestert på Lillestrøm i slutten av mai.

BG EForde 2

Vinneren av øvelsen var kroatiske Sandra Perkovic, som kastet 64.89.

Nasjonal øvelse: 200m - menn

BG EForde 4

På 200m stilte tre Tjalve-menn; Philip Bjørnå Berntsen, Christian Settemsli Mogstad og Per Magnus Arjun Solli. Det var sistnevnte, og yngste i flokken, som ble beste Tjalvist på Bislett. Solli ble andremann i feltet på 21.62, noe som er sesongbeste for Nesbyen-gutten. Philip kom i mål på 21.82 og var ikke videre fornøyd, samme kan sies om Christian som løp på 22.08. Vinden under løpet var -0.8.

Diamond League: Lengde - kvinner

BG Forde 11
En skuffet Margrethe Renstrøm i lengdegropa. Foto: Eirik Førde

Margrethe Renstrøm er ikke en dame som strør om seg med gyldige hopp i lengde, men til gjengjeld hopper hun skrekkelig langt når hun først treffer planken! Årets Bislett Games ble dessverre preget av at vi seks ganger fikk se det røde flagget bli løftet, og den norske rekordholderen måtte slukøret forlate Bislett uten et eneste resultat... 

Diamond League: 100m - kvinner

BG Forde 4
Ezinne Okparaebo tar æresrunden på Bislett. Foto: Eirik Førde

En ung dame som absolutt er i vinden for tiden, er IL i BULs Ezinne Okparaebo. Under Florø Friidrettsfestival sist helg satte sprinterjenta hele to norske rekorder, både på 100m og på 200m. På Bislett Games tok Ezinne pusten fra publikum da hun vant 100m-heatet! I motvind -1.2 ble tiden 11.31, et lite stykke unna hennes egen norske rekord 11.16, men hva gjør vel det når man vinner på hjemmebane?!

Diamond League: 100 meter hekk

BG EForde 6

Den norske favoritten Christina Vukicevic har ikke helt fått det til å stemme i sin sesongstart, og skuffelsen var stor da hun ikke gikk videre fra forsøksheatet på korthekken. Seier i øvelsen tok den australske VM-vinneren Sally Pearson.

Nasjonal øvelse: 110 meter hekk

BG EForde 7

Vladimir "Lillebror" Vukicevic ble tredje beste på herrenes korthekk etter å ha løpt i mål på 13.88. 

Nasjonal øvelse: 400 meter - menn

BG EForde 9

Molde Olymps unge og lovende Sondre Nyvold Lid imponerte på 400 meter. Med flotte 47.04 satte han ikke bare personlig rekord, men óg norsk juniorrekord. Vi gratulerer!

Nasjonal øvelse: 400 meter hekk - kvinner

BG EForde 8

SK Vidars Stine Tomb tok andreplassen og ble med det beste norske på langhekken. Tiden ble 57.78. 

Nasjonal øvelse: 1500 meter - kvinner

BG EForde 13

Damenes 1500 meter må sies å være en suksess, da de fem første norske jentene i mål satte ny personlig rekord!

BG EForde 14

Best av de norske var IL Gulars Frida Berge, som kom i mål på fin ny pers; 4.23.09, like bak heatvinneren Meraf Bahta. Gratulerer!

Nasjonal øvelse: 400 meter - kvinner

BG EForde 10
SK Vidars Line Kloster feier inn til heatseier på tiden 54.27. Foto: Eirik Førde

 

Diamond league


Alle resultater finner du på Diamond League - Oslo sin hjemmeside. Hele TV-sendingen fra stevnet, samt "Mens vi venter på Bolt"-programmet, ser du på nrk.no. Se også reportasjer på friidrett.no og kondis.no

 Alle foto: Eirik Førde

Sjekk også ut IK Tjalve på Facebook! Her finner du live-oppdateringer og flere bilder.

5

 THF
Levert av Oriondesign | IK Tjalve, Besøksadresse: Underhaugsveien 1, Oslo | Tlf 22 60 43 40 | mail@tjalve.no