Torsdag 28. juni kl 14:00 

BG Forde 11

Europamesterskapet i Helsinki er godt i gang. Tjalve har klart å få med fem utøvere til dette mesterskapet og allerede på første dag viste klubbens utøvere seg fra sitt beste. Margrethe Renstrøm, som har slitt med en betent hæl, fikk opp et svev i kvalifiseringen som sendte henne direkte til finalen. Renstrøm fikk serien X - X - 6.66(+0,7) Resultatet er 1cm over B-kravet til de Olympiske Leker og 9cm bak A-kravet som er 6.75m. Lengdefinalen går i ettermiddag kl.17:25 lokal tid (18:25 norsk tid). Med et godt treff kan Renstrøm overraske med både å få med seg en OL-billett og kanskje litt til.

Øyunn Grindem Mogstad, som er i hoppgruppa til Dan Simion, rakk akkurat å gifte seg med Tjalves toppsprinter Christian Mogstad før EM braket løs. Paret giftet seg lørdag 23. juni i Sande. Onsdag 27. juni var Tjalve-jenta på plass til høydekvalifiseringen i Helsinki. Det var bare nesten for Grindem Mogstad, som ble nummer 13 i kvalikken, der kun 12 går videre til finalen. Øyunn satte ny årsbeste med 1,87 cm. Hadde hun klarte denne høyden på første forsøk ville hun vært på delt 12. plass... Tonje Angelsen, som trenes av Roger Hollup, kom seg derimot videre til finalen og hopper ikveld kl.17:45 lokal tid.

På dag to har Eivind Henriksen (Einar Brynemo) vært i aksjon og kastet serien 72,54 - X - 71,49. Dette har gitt han plasseringen nummer 8 i gruppe A. Gruppe B har enda ikke avviklet sin konkurranse, også her er det kun 12 som får plass i finalen.

Fredag 29. juni vil Gaute Myklebust (Lars Ola Sundt) og Mona Holm Solberg (Einar Brynemo) begi seg utpå sine kvalifiseringer.

For ytterlige oppdatering av hvordan øvrige de norske deltagere har klart seg kan denne linken følges.

Arkivfoto: Eirik Førde

JE/THF

Levert av Oriondesign | IK Tjalve, Besøksadresse: Underhaugsveien 1, Oslo | Tlf 22 60 43 40 | mail@tjalve.no