_C5N7958

Om ungdoms- og junioravdelingen

IK Tjalve har lenge vært landets ledende klubb på seniorsiden, både for menn og kvinner. Også på ungdoms- og juniorsiden er Tjalve i ferd med å styrke sin posisjon. Vår ungdomsavdeling vokser både i kvantitet og i kvalitet, og vi ønsker nye medlemmer velkommen! Tjalve etterstreber høy trenertetthet slik at det blir høy aktivitet og kvalitet på trening.

Tilbudet til de yngre er i stor grad et samarbeidsprosjekt med våre samarbeidsklubber Koll Friidrett, Heming og Lambertseter IF. Vi har et tilbud om friidrettstrening for utøvere i alderen 13 til 18 år. For yngre utøvere henviser vi til våre respektive samarbeidsklubber. 

For utøvere mellom 13 og 18 år har vi tre ulike treningsgrupper:

  • Ungdomsgruppen (13-15 år) 
  • Juniorgruppen - Sprint (15 år og oppover) 
  • Juniorgruppen - Mellom- og langdistanse (15 år og eldre) 

OM DE ULIKE GRUPPENE

Ungdomsgruppen (13-15 år)
Ungdomsgruppen 13-15 år er hovedsakelig for de nye som ønsker å begynne med friidrett. Gruppen er også en blanding av utøvere fra Tjalve, Koll, Lambertseter og Heming som er Tjalves samarbeidspartnere. På disse treningene fokuseres det på å utvikle basisferdigheter innenfor friidrett. Treningene består av viktige elementer som teknikk, spenst, koordinasjon, bevegelighet og basisstyrke.

IK Tjalve har også bygget et kastbur på Bislett stadion. Dette buret er permanent og er laget for IK Tjalves elitegruppe. På torsdager er det fast kastrening for ungdommer. Trening i kastgruppen er forpliktende og det stilles krav til oppmøte og seriøsitet. Denne gruppen begrenses til kun 10 ungdommer.

Juniorgruppen - sprint (15 år og eldre)
Denne gruppen er for de som er eldre og/eller mer treningserfarne. Fokuset er på ulike sprintøvelser. Det jobbes med spesifikk sprint, basisferdigheter, spenst, blokk og vekter.
 
Juniorgruppen - mellom- og langdistanse (15 år og eldre)
Her kan utøvere som er eldre og/eller mer treningserfarne delta. Det trenes mot øvelser innenfor mellom- og langdistanse. På fellestreningene løpes kortere og lengre intervaller, hurtig langkjøring, og av og til rolige langturer. Det er også snakk om å få til fellesøkter med basistrening og drill/koordinasjon.
 
 
Utenom treningene reiser vi på flere turer gjennom året. De siste årene har det vært treningsleir i påska på den greske øya Poros og i Viareggio, Italia, noe som har vært stor suksess. Vi har også reist til større stevner både innen- og utenlands, som Världsungsomsspelen i Gøteborg, i tillegg til UM, Jr-NM og Hoved-NM for de kvalifiserte. Gjennom året arrangerer vi også treningssamlinger, der vi henter inn eliteutøverne i Tjalve som trenere, kombinert med sosiale sammenkomster.

Kunne friidrett vært noe for deg? Du er velkommen til å komme innom på noen treninger for å se hvordan vi har det. Ta gjerne kontakt på forhånd. Se kontaktinformasjon under Treningstider.

poros

Levert av Oriondesign | IK Tjalve, Besøksadresse: Underhaugsveien 1, Oslo | Tlf 22 60 43 40 | mail@tjalve.no